Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natur Premium - Exkluzív Ghánai shea vaj

2.390 Ft 1.890 Ft
21%
Az akció időtartama: 2024. 03. 08. - 2024. 05. 31.
Menny.:db

A sheavaj sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely a Közép-Afrikában őshonos karité fa (Vitellaria paradoxa) terméséből származik, a shea dió magjából kivont olajakból készül. A  shea dió akár 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik. Shea vajunk ghánából származik ahol organikus gazdálkodásban, helyi közösségek készítik érett shea dióból. Gazdag A-vitaminban és E-vitaminban, emellett F-vitaminokat, azaz esszenciális bőrtápláló zsírsavakat is jelentős mennyiségben tartalmaz. 

Egységár: 31,50 Ft/gramm
Szállítási díj: 1.890 Ft
Nem értékelt
Gyártó: Natur Premium

Leírás

Az afrikai nők számára a shea vaj ősidők óta igazi kincs, hajukat, arcukat, testüket ápolják vele, a kismamák a terhességi csíkok ellen alkalmazzák, és az újszülöttek bőrét is shea vajjal táplálják.

Tradícionális eljárás alapján készítik:

Az érett gyümölcsök belsejét összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. A dió-őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik. Az eredmény egy vajszerű, törtfehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a shea vaj. A tradícionális, gondos elkészítés rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Az elkészült shea vaj színe, illata és pontos összetétele attól is függ, hogy a shea diót melyik évszakban és tájon szüretelték. A shea vajat Afrikában igen nagy mennyiségben állítják elő. Ott a bőrápoláson kívül a táplálkozásban is használják. A szennyeződésektől mentes, finomítatlan shea vajat hordókba töltik és szállítják a világ különböző pontjaira. A shea egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, rendkívül nehezen avasodik. Megfelelő körülmények között tartva hosszan megőrzi minőségét. 

Tulajdonságok

  • gyulladásgátló
  • csillapítja az irritációt, csökkenti a pirosodást
  • mélységében táplálja és hidratálja a bőrt 
  • bőrregeneráló, serkenti a felhámképződést
  • antibakteriális hatású 
  • elősegíti a hegesedést
  • védő, fényvédő hatású 
  • serkenti a kollagén termelődést
  • megelőzi a ráncosodást és öregedés jeleit
  • visszaadja a haj ragyogását, szépségét
  • táplálja a kappiláris szálakat
  • védi a hajszálakat

Felhasználása:

  • önmagában felvihető a frissen tisztított és enyhén nedves bőrre
  • növényi olajakkal, illóolajakkal vagy különböző kivonatokkal keverve, a bőr igényeinek megfelelően
  • napozás előtti és utáni használatra szánt készítményekben, a nap káros sugarai elleni védelem céljából és a hámlás visszafogására
  • kimerült izomzat, masszírozására, nyirokmasszázsra kifejlesztett kenőcsök összetevőjeként, a kezelés céljától függően kiválasztott hatóanyagokkal együtt
  • a fennálló problémák függvényében kiválasztott kozmetikai hatóanyagokkal keverve a száraz, problémás fejbőr masszírozására, de a hajnövekedés serkentésére is szánt készítmények összetevőjeként
  • összetevőként szétvált szálú száraz, leromlott hajra és göndör vagy fékezhetetlen, "rebellis" hajra összeállított hajpakolásokba
  • önmagában vagy egyéb növényi olajakkal kombinációban, a terhesség ideje alatt, a bőr hajlékonyságának megőrzésére és a terhességi csíkok megelőzésére. Sikeresen használható szülés után is, a már meglévő csíkok simítására, enyhítésére
  • ajakbalzsamok létrehozásához
  • tápláló, vitamin bevitelére kialakított éjszakai krémekbe, melyeket a szem környékére is felvihetünk
  • mechanikus bőrradír készítményekbe 
  • arc és a test természetes hidratálására
  • tökéletes szemkörnyékápoló
  • hatékony ápoló és narancsbőr elleni masszázsokra
  • fantasztikus ajakápoló
  • javítja a bőr rugalmasságát, hatékonyan segít a cellulitisz ápolásában is
  • napozás utáni bőrápolásra 
  • a hegeken természetesen segítheti a kollagén termelését
  • megfázáskor enyhíti a kivörösödött orr okozta kellemetlenségeket
  • borotválkozás, szőrtelenítés után csökkenti az irritációkat

Tárolás: hűvös, száraz helyen

Egyéb figyelmeztetés:

  • Latexre érzékenyek ne használják!
  • Diófélékre allergiásoknál érzékenységet válthat ki!

A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék.

  • 100%-ban természetes növényi bőrápoló,
  • Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

Kiszerelés: 60g

Zsírsavösszetétel:

  Megnevezés IUPAC név**  CAS-szám*  Kémiai összegképlet  Mennyiségi arány
  Sztearinsav  n-oktadekánsav  57-11-4 C18H36O2  46,60%
  Olajsav  (9Z)-Oktadec-9-énsav 112-80-1  C18H34O2  42,40%
  Linolsav  9,12-oktadekadién-sav 60-33-3  C18H32O2  5,70%
  Palmitinsav  n-hexadekánsav  57-10-3 C16H32O2  3,10%
  Arachidonsav eikozánsav  506-30-9  C20H40O2  2,00%
  Linolénsav  9,12,15-oktadekatrién-sav  463-40-1 C18H30O2  0,10%
  Palmitolénsav  cisz-9-hexadekán-sav  373-49-9  C16H32O2  0,10%

*CAS-szám - A vegyi anyagok (kémiai elemek, vegyületek) azonosítására használt Chemical Abstracts Service regisztrációs szám.
**IUPAC-név - Az International Union of Pure and Applied Chemistry (Tiszta és Alkalmazott Kémia Nemzetközi Uniója) által kialakított egységes, nemzetközi nevezéktanban meghatározott név

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!