Leírás
A legtöbb földi élőlény szervezetének működése jól meghatározott, belső napi ritmust követ, ami segít abban, hogy a szervezet fel tudjon készülni a Föld forgása miatt rendszeresen bekövetkező környezeti változásokra.
A 2017-es évben az orvosi-élettani Nobel-díjat a cirkadián ritmust szabályozó molekuláris mechanizmusok felderítésért ítélték oda három amerikai tudósnak (Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash, Michael W. Young). Ez a 24 órás ritmus szabályozza az élőlények viselkedését, a hormonszinteket, az alvást, a testhőmérsékletet és az anyagcserét, tehát az egész szervezet összetett működését. A cirkadián ritmust különböző környezeti hatások szabályozzák, amelyek közül a leglényegesebb befolyásoló tényező a napfény. Sikerült azonosítani azt a gént, amely biológiai ritmus szabályozásáért felelős. A gén egy olyan fehérjét kódol, mely éjszaka felhalmozódik a sejtekben, nappal pedig fokozatosan lebomlik. Ezt a felfedezést továbbiak követték, így feltárult a sejtekben működő önálló, belső biológiai óra molekuláris mechanizmusa. A DuoLife Nappal és Éjjel fejlesztése erre a rendkívül fontos tudományos eredményre alapszik. A legjobb hatást a Day (reggel) és a Night (este) együttes használatával lehet elérni.
Kinek ajánlott?
- a jó testi, szellemi állapot és vitalitás visszaszerzésére, megőrzésére;
- fizikai és mentális kimerültségi állapotban;
- krónikus stressz esetén;
- a megfelelő alvási és ébrenléti ritmus visszaszerzésére, megőrzésére;
- a normál vérkép fenntartása érdekében;
- legyengült immunműködés esetén;
- időseknek, betegségből lábadozóknak;
- emésztési problémák javítására.
A DuoLife Night olyan növényi összetevőkön alapszik, amelyek támogatják a szervezet anyagcseréjét, regenerálódását és tisztulását, valamint a nyugodt és pihentető alvást. Ezek a gyümölcskoncentrátumok és gyógynövény kivonatok támogatják a máj, az emésztő- és a csontrendszer működését, regenerálódását.
- Az articsóka (Cynara cardunculus) pozitív hatással van a máj és az epevezetékek működésére, támogatja az anyagcserét, a májsejtek védelmét és regenerálódását. • A tej bogáncs (Silybum marianum) bioflavonoid komplexben lévő szilimarin segíti a máj regenerálódását és védelmét.
- A fehér eper (Morus alba) segíti a test szénhidrát háztartását, támogatja a normál vércukorszint fenntartását az étkezésből származó glükóz felszívódásának lassításával.
- A citromfű segíti az alvási folyamatokat, oldja a pszichés feszültséget és szorongást, valamint enyhítheti a szívritmuszavarokat és támogatja az emésztőrendszer működését.
- A vilcacora vagy macskakarom (Uncaria tomentosa) természetes antioxidánsokban és immunstimulánsokban gazdag, melyet már az ősi inkák is ismertek. Támogatja az immunrendszert és a szervezet tisztulási folyamatait.
- Az acerola (Malphighia glabra) C-vitaminban gazdag, támogatja többek között a bőr jó állapotát, segít megőrizni bőrének feszességét és rugalmasságát, valamint támogatja a sebgyógyulást.
- A szilva (Prunus domestica) gyümölcskoncentrátum jótékony hatással van a csontok működésére, hozzájárul azok megerősödéséhez, a csontsűrűség javulásához és regenerációjához, különösen értékes az idős emberek és a változókorban lévő nők számára.
- A cékla (Beta vulgaris) kivonata támogatja a vérképző folyamatokat, segít fenntartani az optimális vérnyomást és a vér megfelelő koleszterinszintjét.
- A csalán (Urtica dioica) hatóanyagai vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok, magnézium, kálium, vas és szelén, valamint karotinoidok, emellett szilícium-forrás, mely hatással van a bőr, a haj és a köröm állapotára, hozzájárul az ízületek megfelelő működéséhez. Mivel vasat és emellett C-vitamint is tartalmaz, vérszegénység esetén kiváló segítő. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére.
Összetevők: céklalé, szilvalé, szőlőlé, berkenyelé, acerola gyümölcs kivonat (Malpighia glabra) 50:1 50% C-vitamin tartalomra szabványosítva (106,28 mg/25 ml, 133% NRV*), goji bogyó kivonat (Lycium barbarum) 12:1, articsóka levél kivonat (Cynara scolymus) 20:1, lucerna kivonat (Medicago sativa) 10:1, citromfű kivonat (Melissa officinalis) 10:1, fehér eperfa levél kivonat (Morus alba) 10:1, máriatövis mag kivonat (Silybum marianum) 4:1, csalánlevél kivonat (Urtica dioica) 20:1, macskakarom szár kivonat (Uncaria tomentosa) 20:1.
* NRV - Referencia Beviteli Érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Tápérték 100ml termékben:
Energiatartalom |
33 kcal/ 140 kJ |
Zsír |
< 0,1 g |
Ebből: telített zsírsavak |
< 0,1 g |
Szénhidrátok |
8,2 g |
ebből: cukrok |
7,6 g |
Rost |
< 1 g |
Fehérje | < 0,5 g |
Só | 0,04 g |
Adagolás: 25 ml naponta egyszer este, lehetőleg étkezés közben.
Tárolás: a termék szobahőmérsékleten, kisgyermekektől elzárt helyen tárolandó. Felbontása után hűtőszekrényben tárolandó és 30 napon belül elfogyasztandó. Óvja a közvetlen napfénytől. Tekintettel arra, hogy a Night étrend-kiegészítő természetes termék, az egyes gyártási tételek íze és állaga eltérhet egymástól, az évszak és a gyártáshoz felhasznált alapanyagok függvényében. Az esetleges lerakódást természetes összetevők alkotják, ez a folyamat tipikus az ilyen termékek esetében. Az üledék eltüntetése céljából fogyasztás előtt rázza fel a terméket.
Figyelmeztetés:
- Az ajánlott napi adagot ne lépje túl.
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó.
- Száraz, közvetlen napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolja.
- A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos és egészséges étrendet.
Ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van, előbb konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását.
Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb instrukciókat.
A termék leírásában esetenként olvasható egyes hatóanyagokról szóló információk nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le, hanem jellemzően az összetevőkkel kapcsolatos tudományos publikációkon alapulnak.
Termékfejlesztési alapelvek:
- A termékek a szinergia és az antagonizmus elve alapján lettek megtervezve.
- Kémiai behatásoktól mentesen készültek a maximális együtthatás, az optimális felszívódás és a jobb hatékonyság érdekében.
- A készítmények tartósítása a „minimális feldolgozás” elvére alapul. Az alkalmazott technológia meghatározója a hatóanyagok védelme érdekében az alacsony hőmérsékleti tartomány.