Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sejt Plusz Pack 30 tasak

11.490 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.790 Ft
Várható szállítás: 2023. február 06.

Leírás

Életünk során szervezetünkben az intenzív anyagcsere-folyamatok működése során reaktív oxigénszármazékok, úgynevezett szabadgyökök, keletkeznek. Számos külső tényező mint a stressz, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, a levegőszennyezés, UV sugárzás is gyökképződést okoz. Bár a normál immunválasz során ezek az aktív molekulák nélkülözhetetlenek, ám túlzott jelenlétük sejtkárosító hatású. Ez az oka ugyanis annak, hogy napi szinten szervezetünkben 1018 számú DNS-ünket érintő káresemény következik be. Azaz sejtenként közel 100 000. A külső hatásokon túl a fizikai terhelés, az intenzív sporttevékenység is fokozza a reaktív oxigén és nitrogén szabad gyökök keletkezését. A szabadgyökök és antioxidánsok egyensúlya meghatározó a normális szöveti működés szempontjából, ennek fenntartását jó esetben a szervezet antioxidáns enzimrendszerei segítik, melyek eliminálják vagy megkötik a szabadgyököket. Persze ha a szabadgyök-képződés meghaladja az antioxidáns rendszer működési kapacitását - ez a napjainkat jellemző környezeti hatások során gyakran előfordul -, oxidatív károsodás keletkezhet, amely többek között az öregedési folyamatokat is intenzíven felgyorsíthatja.

A kutatók számos epidemiológiai vizsgálat eredményét elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy az antioxidánsok kombinált alkalmazása jóval hatékonyabb, mint önállóan történő bevitelük. Ennek oka, hogy az antioxidánsok közvetlen kölcsönhatásban is állhatnak egymással, így egymást illetve a szervezet saját antioxidáns enzimrendszereit is regenerálhatják, mivel szinergiában működnek nemcsak egymással, hanem az emberi antioxidáns hálózat elemeivel is.

A Sejt Plusz komplex nemcsak passzív antioxidáns védelmet biztosít a környezeti ártalmaknak kitett szervezet számára, hanem összetevői segítségével támogatja a saját védekező enzimrendszereink aktivitását, így egyensúlyt teremt a szabadgyökök képződése és semlegesítése között. 

Hatóanyagok:

Az A-vitamin egy közvetett antioxidáns, és az epidemiológiai bizonyítékok arra utalnak, hogy a karotinoidokkal egyetemben fontos étrendi tényező a szívbetegségek előfordulásának csökkentésében. Ellenőrzött kísérleti vizsgálatok továbbra is azt mutatják, hogy ezek a vegyületek hatékonyan megvédik a szív- és érrendszert, valamint enyhítik ezeknek a betegségek számos formáját. Az A-vitamin származékának, a retinol-palmitátnak alacsonyabb dózisainál megfigyelték az oxidatív károsodás következtében fellépő rákkockázat csökkenését. 

A B2-vitamin (riboflavin) antioxidáns, öregedésgátló, gyulladásgátló és rákellenes biológiai hatásait széles körben tanulmányozták, és azt is megállapították, hogy a gyógyszeres kezelések során csökkentheti a gyógyszerek toxikus hatásait is. Önállóan vagy a glutation redox ciklus összetevőjeként képes megvédeni a szervezetet az oxidatív stressztől, különösen a sejtmembránt érintő károsodásoktól.

A C-vitamin legalább nyolc fontos enzimrendszer alkotóeleme az anyagcsere folyamatokban.   Az aszkorbinsav antioxidáns tulajdonsága redukáló környezetet hoz létre a vérkeringésben és a szövetekben. A C-vitamin szinergista hatás révén támogatja az E-vitamin antioxidáns aktivitását, emellett számos metabolikusan fontos kofaktor funkcióval rendelkezik az enzimreakciókban. 

Az E-vitamin fontos természetes antioxidáns, melynek leggyakoribb és biológiailag aktív formája az alfa-tokoferol, mely béta-karotinnal kombinálva a sejtmembrán oxidatív károsodásától véd. Különböző modellekben kimutatták, hogy a magas vércukorszint következtében kialakuló retina érhálózatát érintő károsodás is megelőzhető E vitamin (alfa-tokoferol) alkalmazásával.

A Koenzim-Q10 molekula a szívizom mitokondriumainak működését serkenti, a felgyűlt bizonyítékok szerint a Q10 az egyik legalapvetőbb tápanyag az egészséges szív számára. Ezzel párhuzamosan bebizonyosodott, hogy az ubikinon (koenzim-Q10) redukált formájában (ubiquinol) antioxidánsként hat, megakadályozva a lipidperoxidáció beindulását és/vagy továbbterjedését a biológiai membránokban, így  fontos szerepet játszik a sejtes védekezésben az oxidatív károsodásokkal szemben. Kevéssé ismert, de a Q10 vérszintje 35 éves kortól folyamatosan csökken. Ez azt jelenti, hogy önmagában az életkor előrehaladása miatt is szükségessé válik a Q10 pótlása.

Az Alfa-liponsav (ALA) erős táplálkozási antioxidáns, amelyek fontos az immunitás erősítésében. Alfa-liponsavval történő 21 napos kiegészítés során jelentősen emelkedett a plazma teljes antioxidáns kapacitás (T-AOC), valamint szuperoxid-diszmutáz (T-SOD) és glutation-peroxidáz (GSH-PX) enzimaktivitás. Az alfa-liponsav terápiás alkalmazása jótékony hatásúnak bizonyult számos oxidatív stressz modellben, mivel védi a membránokat azáltal, hogy kölcsönhatásba lép a C-vitaminnal és a glutationnal, amelyek viszont regenerálhatják az E-vitamint.

Az étrendi karotinoidok (Béta-karotin, Likopin, Lutein) egészségügyi előnyökkel járnak bizonyos rákos megbetegedések és szembetegségek kockázatának csökkentésében A karotinoidok keverékeinek alkalmazása fokozhatja a szabad gyökök elleni aktivitásukat.  Számos epidemiológiai tanulmány kimutatta, hogy összefüggés van a karotinoidokban gazdag étrend és a rák számos formájának csökkent előfordulása között. A béta-karotin ugyanis stimulálja az immunsejtek működését, így fokozhatja a sejt által közvetített immunválaszt, különösen idősebbeknél. A béta-karotin és a Likopin antioxidáns funkciói a DNS-károsodás, a rosszindulatú transzformáció és a sejtkárosodás egyéb paramétereinek mérséklését is segítik, valamint epidemiológiailag igazoltan bizonyos ráktípusok és egyes degeneratív betegségek, mint az ischaemiás szívbetegség és a szürkehályog előfordulási gyakoriságát csökkentik, melyek fontosak az öregedés folyamatában.  A Lutein védelmet nyújthat szembetegségek esetén is, mivel elnyeli a szembe jutó káros kék fényt.

Széles körben ismert, hogy az omega-3 zsírsavak - EPA, DHA - hatékonyan csökkentik a vérnyomást, javítják a szívműködést, a depressziót, a kognitív funkciókat, valamint csökkentik a vérnyomást. Szabályozhatják az antioxidáns jelátviteli útvonalat és mérdéklik a gyulladásos folyamatokat.  Számos tanulmány kimutatta, hogy az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) magasabb bevitele a fokozott gyulladással jellemezhető krónikus betegségek, köztük a szív- és érrendszeri betegségek alacsonyabb előfordulási gyakoriságával jár. Ennek oka az EPA és a DHA többszörös molekuláris és sejtszintű hatása.

A Cink egy alapvető nyomelem, egy létfontosságú ásványi anyag, amelyet a szervezet számtalan módon felhasznál. Számos sejtszintű folyamatban van szerepe, közel 100 enzim működéséhez nélkülözhetetlen. A cink  stimulál bizonyos immunsejteket és csökkenti az oxidatív stresszt. Ezenkívül a cink fokozza az antioxidáns fehérjék és enzimek, például a glutation és a kataláz aktiválását.  

A Szelén számos enzim nélkülözhetetlen alkotóeleme, amelyek közül többnek antioxidáns funkciója van. A kiegyensúlyozott antioxidáns állapot alapvető szerepet játszik a test egyensúlyi állapotának fenntartásában. A szelén megfelelő szintje védő hatást mutatott különféle krónikus betegségek ellen, mint például a rákmegelőzés és a szív- és érrendszeri védelem. A szelén-kiegészítés a glutation-peroxidáz aktivitás növelésével és a gyulladásos biomarkerekkel való kölcsönhatás révén fejti ki jótékony hatását. Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a magasabb szelénbevitel csökkenti a rák kockázatát.

Számos epidemiológiai, klinikai és kísérleti kutatás kimutatta, hogy a Zöld Tea rákellenes hatással bír. Laboratóriumi sejttenyésztési vizsgálatok eredményei szerint a zöld tea katechinek rákellenes hatásai mögött sokféle mechanizmust figyeltek meg. Számos szervi helyen gátolják a daganatképződést, és hatásosak, ha a karcinogenezis kezdeti szakaszában kezdik adagolni. A zöld tea számos egészségjavító hatása összefügg a zöld tea és a bélmikrobióta (az emésztőrendszer mikroorganizmusainak összessége) közötti kapcsolattal. A zöld tea bizonyítottan képes korrigálni a mikrobiális diszbiózist, amely számos betegség, például elhízás vagy rák esetén jelentkezik.

A Szőlőmag Kivonat legjelentősebb antioxidánsai  flavonoidok és polifenolok mint a quercetin, malvidin, rutin, rezveratrol. A kísérletek egyértelműen alátámasztották a gyulladásos folyamatok, így a daganatok kialakulásában betöltött gátló hatását és a szív oxigénhiányos károsodásának kivédésében betöltött jótékony hatását.

A Kínai vörösfenyőkéreg-kivonat (Pinus massoniana lamb) flavonoidok keveréke, melynek antioxidáns és apoptózist indukáló tulajdonságait igazolták. Az adatok azt mutatják, hogy a kivonat szelektíven indukálja a daganatos sejtekben az apoptózist, és ezáltal gátolja a tumor növekedését in vivo, így potenciális jelölt a rákellenes terápiákban. Vizsgálták a kéregkivonat májvédő hatását is a külső károsító hatásokkal szemben,  és azt tapasztalták, hogy a kezelés megakadályozza a kiváltott májkárosodást.

Csipkebogyó termésben eddig 129 kémiai vegyületet izoláltak és azonosítottak a csipkebogyóból. Főbb aktív összetevői a flavonoidok, tanninok, antocianinok. Tudományos vizsgálatok számos farmakológiai hatásról számolnak be, többek között az antioxidáns, gyulladáscsökkentő, elhízás elleni, rákellenes, májvédő, nefroprotektív, kardioprotektív, öregedésgátló, H. pylori elleni, neuroprotektív és antinociceptív hatásokról. 

N-acetil-cisztein (NAC)

A NAC a glutation szintézisének előanyagaként működik, amely fontos antioxidáns. Növeli a mitokondriális glutation készletet, és megakadályozza a citokin képződést, így a gyulladásos folyamatokat. A glutation redukált formája alapvető szerepet játszik a szervezet oxidatív stressz okozta károsodásokkal szembeni védelmében. Ez a tulajdonság annak köszönhető, hogy képes semlegesíteni a reaktív részecskéket, amelyek károsíthatják a sejteket és a szöveteket. Így a NAC étrend-kiegészítés helyreállítja a glutation szintézisét olyan esetekben, amikor az károsodott, így javítja a redox egyensúlyt és elősegíti az oxidatív stressz csökkentését. 

Hatóanyag adatok

ANTIOXIDÁNS TABLETTA 

1 adag: 1 tabletta

Tartalom

1 adag

(1 tabletta)

Zöld tea (Camellia sinensis) levél kivonat

  • Polifenolok
  • Katekinek
  • EGCG

125 mg

50 mg

25 mg

8,8 mg

Szőlő (Vitis vinifera) mag kivonat

  • Polifenolok

50 mg

45 mg

Fenyő (Pinus massionana lamb) kéreg kivonat

  • Proantocianidinek

50 mg

47,5 mg

Alfa-liponsav

25 mg

Lutein

0,5 mg

Likopin

0,05 mg

Hatóanyag adatok

KOENZIM Q10 KAPSZULA

1 adag: 1 lágyzselatin kapszula

Tartalom

1 adag

(1 lágyzselatin kapszula)

Koenzim Q10

50 mg

Hatóanyag adatok

OMEGA-3 lágyzselatin kapszula

1 adag: 2 lágyzselatin kapszula

Tartalom

1 adag

(2 lágyzselatin kapszula)

Halolaj

(18% EPA-ra és 12% DHA-ra standardizálva)

2000 mg

  • Eikozapentaénsav

360 mg

  • Dokozahexaénsav

240 mg

Hatóanyag adatok

C-VITAMIN+CSIPKEBOGYÓ kapszula

1 adag: 1 kapszula

Tartalom

EGY ADAG

(1 tabletta)

NRV%*
egy adagban

C-vitamin

1000 mg

1250%*

Csipkebogyó (Rosa canina) gyümölcs por

50 mg

ł

Hatóanyag adatok

SZEM VITAMIN

1 adag: 1 tabletta

Tartalom

1 adagban

(1 tabletta)

NRV%*

(egy adagban)

A-Vitamin

800 µg

100 %

B2-Vitamin

1,5 mg

107 %

C-Vitamin

40 mg

50 %

E-Vitamin

6 mg

50 %

Béta-karotin

50 mg

ł

Szelén

50 µg

90 %

Cink

7,5 mg

75 %

Lutein

10 mg

ł

Hatóanyag adatok

NAC KAPSZULA

1 adag: 1 kapszula

Tartalom

1 adagban

(1 kapszula)

NAC (N-Acetil-L-Cisztein)

600 mg

*NRV% - Napi beviteli referencia érték %-a egy átlagos felnőtt számára.

ł: NRV nem meghatározható.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!