ProOptical® - Clinical Formula 30x kapszula

ProOptical® a látási folyamatokat és a megfelelő szem mikrocirkulációt elősegítő készítmény, mely szabadalmaztatott technológiai eljárással előállított természetes, kristályos formájú lutein és zeaxantin 5:1 arányú keverékét tartalmazza a maximális biohasznosulás érdekében.

Egységár: 799,67 Ft/kapszula
Szállítási díj: 1.890 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: DuoLife
23.990 Ft
Menny.:db
ProOptical® - Clinical Formula 30x kapszula
23.990 Ft
Menny.:db

Leírás

Az ember átlagosan a beérkező információk mintegy 90%-át szerzi meg a látási folyamat során, azaz ezen keresztül képes a legtöbb külső inger fogadására. A szem védelme és a látás optimális működésének támogatása ezért rendkívül fontos.

A ProOptical® természetes hatóanyagait kétfázisú, nyújtott hatóanyag leadású kapszulákba töltötték a  bioaktív hatóanyagok maximális mértékben történő hasznosulása érdekében. Az innovatív, kétfázisú gyógyszerforma két különálló kapszula kombinációja. A külső folyékony formában, a belső pedig szilárd fázisban tartalmazza az összetevőket. A folyékony fázisban található hatóanyagok felszívódási folyamata már a gyomron áthaladva megkezdődik, míg a szilárd állapotú formában lévő komponensek csak a vékonybél távolabbi szakaszaiban szabadulnak fel, ahonnan közvetlenül a keringésbe kerülnek. Az aktív hatóanyagok felszívódásának kétlépcsős folyamatát a legmagasabb szintű biológiai hasznosulás jellemzi.

A ProOptical® a luteinen és a zeaxantitnon kívül még számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek támogatják a látószervünk optimális működését és védik a szemet az UV sugárzás valamint a környezeti hatások során képződő szabadgyökök káros hatásaival szemben.

Mikor érdemes a ProOptical®  étrend-kiegészítőt alkalmazni?

Szemfáradtság, retina mikrocirkulációs rendellenesség, szürkületi farkas-vakság, ezek többek között a számítógép monitora előtt végzett többórás munkaidő vagy a TV-képernyő vagy a mobiltelefon-képernyője előtt eltöltött időnek köszönhető. Csak a nagyon fiatal és egészséges emberek viselik nehézség nélkül az ilyen terheléseket. Az életkorral a szem védekező képessége, illetve annak képessége, hogy megbirkózzon a káros tényezőkkel szemben fokozatosan romlik, ami egyre megterhelőbb látásproblémákhoz vezet. A romló szemállapot tápanyaghiányból is származhat. A látásfolyamatok megfelelő támogatása a racionális táplálék-kiegészítés.

A DuoLife CLINICAL FORMULA PROOPTICAL® hasznos kiegészítő készítmény az alábbi esetekben:

  • azoknak, akik támogatni szeretnék a szem optimális működését; azoknak, akiknek problémái vannak a szem hajszálereinek sérüléseivel, gyakori szembevérzéssel;
  • azoknak, akik munkakörükből eredően kitettek látási nehézségeknek, pl. számítógép képernyője előtt dolgozók 
  • azoknak, akiknek különös figyelmet kell fordítaniuk a jó látásra: pl. járművezetők;
  • Idősebbeknek, látásnehézségekkel küzdőknek.

A DuoLife CLINICAL FORMULA PROOPTICAL® támogatja:

  • a megfelelő látást sötétben és gyenge fénynél is 
  • az optimális makula funkciókat;
  • a szem alkalmazkodási mechanizmusait;
  • az antioxidációs folyamatokat;
  • szemvédelmet az UV sugárzás káros hatásaival szemben, hozzájárulva a fotokémiai károsodás csökkentéséhez;
  • elősegíti a szervezet méregtelenítő folyamatait;
  • a testfolyadékok optimális ozmotikus nyomásának fenntartása, beleértve az intraokuláris folyadékot is; intracelluláris homeosztázist.

Felhasználási javaslat: Fogyasszon naponta egy 1 kapszulát az első étkezés kíséretében bő folyadékkal.

Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tárolandó!

  • A termék hatóanyagai a szinergia és az antagonizmus elvének figyelembe vételével kerültek kiválasztásra.
  • Nem igényel hűtőszekrényben való tárolást. Ajánlott szobahőmérsékleten (20-25°C) tárolni.
  • A termék NEM tartalmaz tartósítószereket, mesterséges adalékokat
  • NEM tartalmaz mesterséges töltőanyagokat.
  • A termék GMO-MENTES – készítéséhez felhasznált anyagok NEM SZÁRMAZNAK genetikailag módosított növényekből.
  • A termék NEM tartalmaz glutént – alkalmas a glutén intoleranciájú emberek számára.
  • Vegánoknak és vegetáriánusoknak megfelelő termék.
  • Koncentrált formula – és ennek köszönhetően elég naponta egyszer alkalmazni.
Összetétel /1 kapszula
  kínai bazsalikom (Perilla frutescens) magjából készült, szerves olaj  335 mg
  acerola (Malpighia glabra) gyümölcs levéből készült kivonat                                               82 mg               
  ebben Vitamin C

 26 mg

(33% INBÉ*)

bársonyvirágból (Tagetes erecta) kivont, mikronizált lutein és zeaxatin kristályok sáfrányos (Carthamus tinctorius) gyümölcséből nyert sáfrányolajban szuszpenzálva                                                                                                        

 50 mg
  ebben lutein  10 mg
  ebben zeaxantin   0,5 mg
  zöld mikroalgák (Haematococcus pluvialis) alanospóra kivonata  20 mg
  ebben asztaxantin   2 mg
  paradicsom gyümölcsökből kivont karotin keverék 10 mg
  ebben mikrokapszulázott, természetes likopin 0,5 mg 
  szerves cink sói 10 mg
  ebben szerves cink

 3 mg

(30% INBÉ*)

  kínai kúszómagnólia (Schisandra chinensis)  10 mg
  ebben schizandrin  0,5 mg
  szőlőmag kivonat (Vitis vinifera)  10 mg
  ebben 95% proantocianidin  9.5mg
  fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) kivonat  10 mg
  ebben 25% antocianidin  2,5 mg
  fekete bodza (Sambucus nigra) kivonata  10 mg
  ebben 30% polifenol   3 mg
  feketeribizli-levél (Ribes nigrum)  10 mg
  ebben rutin  100 μg 
  aronia gyümölcs (Aronia melanocarpa) kivonata  10 mg
  ebben 40% polifenol (katechin)  4 mg
  bársonyvirágból (Tagetes erecta) extrahált karotinoidok közönséges szója (Glycine max   Merr) magjából készült olajban  szuszpenzálva  7,5 mg
  ebben zeaxantin  1,5 mg
  sáfrányporzó (Crocus sativus) kivonat  5 mg
*INBÉ - Irányadó Napi Beviteli Érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)

 

Összetevők: kínai bazsalikom (Perilla frutescens) magjából készült, szerves olaj 60% feletti α-linolénsav tartalomra standardizálva, acerola (Malpighia glabra) gyümölcslé kivonat 12-15:1 C-vitamin tartalomra standardizálva, bársonyvirágból (Tagetes erecta) kivont, mikronizált lutein és zeaxatin kristályok sáfrányos szeklice (Carthamus tinctorius) gyümölcséből nyert sáfrányolajban szuszpenzálva, zöld mikroalgák (Haematococcus pluvialis) alanospóra kivonata asztaxantin tartalomra standardizálva, paradicsom gyümölcsökből kivont karotén keverék, közte mikrokapszulázott, természetes likopin, szerves cink (cink-citrát) sói, kínai kúszómagnólia (Schisandra chinensis) gyümölcsének 3:1 kivonata 5% schizandra tartalomra standardizálva, szőlőmag kivonat (Vitis vinifera) 120:1 95% proantocianidin (ebben  92% polifenol) tartalomra standardizálva, fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) kivonat 25% antocianidin tartalomra standardizálva, fekete bodza (Sambucus nigra) 4:1 kivonta 30% polifenol tartalomra standardizálva, feketeribizli-levél (Ribes nigrum) kivonat 1% rutin tartalomra standardizálva, aronia gyümölcs (Aronia melanocarpa) kivonata 40% polifenol (katechinek), bársonyvirágból (Tagetes erecta) extrahált karotonoidok, köztük zeaxantin koncentrált keveréke közönséges szója (Glycine max Merr) magjából készült olajban szuszpenzálva, sáfrányporzó (Crocus sativus) 2-4:1 kivonata, 2% krocin és 2% safranal tartalomra standardizálva. Bevonat összetevői: tengeri halak bőréből készült zselatin - külső kapszula, szerves eredetű cellulóz (HPMC) - belső kapszula. Csomósodást gátló anyag: kovasav.

Milyen egészségtámogató tulajdonságokkal bírnak a készítmény karotinoidjai: a lutein, a zeaxanthin, az astaxanthin és a likopin? 

A lutein és a zeaxantin növényi eredetű természetes vegyület, amelyek megtalálhatók az emberek szemének retinájában, segítve a fotoreceptorok (csapok és pálcikák) védelmét az UV fény káros hatásaival szemben. Mindkét karotinoid típus erős antioxidáns tulajdonsággal bír, azaz semlegesítő hatása van a szabad gyökök által kiváltott oxidációs folyamatokkal szemben (2,3). Klinikailag bizonyítottan hozzájárulnak a makuladegeneráció (AMD) megelőzéséhez, melyeket számos klinikai vizsgálat igazol (4-7).
A lutein és a zeaxantin mennyiségi aránya a teljes készítményben 5:1; ez az optimális arány, amelyet a klinikai vizsgálatok igazolnak világszerte (8-10).
Az Astaxanthin egy erőteljes, természetes antioxidáns, így segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressz romboló hatásaival szemben, hozzájárulva a makula degeneráció (AMD) és a retina egyéb betegségeinek, valamint a szürkehályog megelőzéséhez, és védi a szemet az UV sugárzás káros hatásaitól is (11). Emellett klinikailag bizonyított hatással van az asztenópia (szemkifáradás) tüneteinek enyhítésében és a szem alkalmazkodási folyamatainak elősegítésében (12).
A likopin egy természetes karotinoid, amely nagy mennyiségben megtalálható a paradicsomok gyümölcshúsában; erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, védi a retina fotoreceptorokat a napfény és és más behatások oxidatív károsító hatásaitól. Pozitív hatással van továbbá a vérkeringésre, véd az atherosclerosissal (érelmeszesedés) szemben (13), valamint segíti a szürkehályog megelőzését (14).


2. Szostak, W. B., & i Żywienia, I. Ż. (2008). Żywienie w profilaktyce zwyrodnienia plamki żółtej. Przegląd Lekarski, 65(6).
3. Zuorro, A., & Lavecchia, R. (2010). New functional food products containing lutein and zeaxanthin from marigold (Tagetes erecta L.) flowers. Journal Of Biotechnology, 150, 296.
4. Liu, X. H., Yu, R. B., Liu, R., Hao, Z. X., Han, C. C., Zhu, Z. H., & Ma, L. (2014). Association between lutein and zeaxanthin status and the risk of cataract: a meta-analysis. Nutrients, 6(1), 452-465.
5. Wang, X., Jiang, C., Zhang, Y., Gong, Y., Chen, X., & Zhang, M. (2014). Role of lutein supplementation in the management of age-related macular degeneration: meta-analysis of randomized controlled trials. Ophthalmic research, 52(4), 198-205.
6. Ma, L., Hao, Z. X., Liu, R. R., Yu, R. B., Shi, Q., & Pan, J. P. (2014). A dose–response meta-analysis of dietary lutein and zeaxanthin intake in relation to risk of age-related cataract. Graefe’s Archive for Clinical and Experimental Ophthalmology, 252(1), 63-70.
7. Ma, L., Dou, H. L., Wu, Y. Q., Huang, Y. M., Huang, Y. B., Xu, X. R., ... & Lin, X. M. (2012). Lutein and zeaxanthin intake and the risk of age-related macular degeneration: a systematic review and meta-analysis. British Journal of Nutrition, 107(3), 350-359.
8. Thürmann, P. A., Schalch, W., Aebischer, J. C., Tenter, U., & Cohn, W. (2005). Plasma kinetics of lutein, zeaxanthin, and 3-dehydro-lutein after multiple oral doses of a lutein supplement–. The American journal of clinical nutrition, 82(1), 88-97.
9. Thurnham, D. I. (2007). Macular zeaxanthins and lutein–a review of dietary sources and bioavailability and some relationships with macular pigment optical density and age-related macular disease. Nutrition research reviews, 20(2), 163-179.
10. Hartmann, D., Thürmann, P. A., Spitzer, V., Schalch, W., Manner, B., & Cohn, W. (2004). Plasma kinetics of zeaxanthin and 3′-dehydro-lutein after multiple oral doses of synthetic zeaxanthin. The American journal of clinical nutrition, 79(3), 410-417.
11. Guerin, M., Huntley, M. E., & Olaizola, M. (2003). Haematococcus astaxanthin: applications for human health and nutrition. TRENDS in Biotechnology, 21(5), 210-216.
12. Nagaki, Y., Tsukahara, H., Yoshimoto, T., & Masuda, K. (2010). Effect of astaxanthin on accommodation and asthenopia. Folia Ophthalomogica Japonica., 5, 461-468.
13. Belter, A., Giel-Pietraszuk, M., Oziewicz, S., Chomczyński, P., & Barciszewski, J. (2011). Likopen–występowanie, właściwości oraz potencjalne zastosowanie. Postępy Biochemii, 57(4), 372-380.
14. Gupta, S. K., Trivedi, D., Srivastava, S., Joshi, S., Halder, N., & Verma, S. D. (2003). Lycopene attenuates oxidative stress induced experimental cataract development: an in vitro and in vivo study. Nutrition, 19(9), 794-799.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!